För henne
Örtlabbet-nav
Örtlabbet-nav
Örtlabbet-nav
Örtlabbet-nav
Örtlabbet-nav
För honom
Örtlabbet-nav
Örtlabbet-nav
Örtlabbet-nav
Örtlabbet-nav
Örtlabbet-nav
Linje
nav-erbjudanden
Örtlabbet-nav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

När jag växte upp så var det min far som kom och pysslade om oss barn när vi var sjuka eller hade gjort oss illa. Han hade en unik känsla för oljor och örter som fanns i våran miljö. Han kunde koka örter som mycket effektivt hjälpte mot t ex. ont i halsen, feber, ledverk, magbesvär men även mot ångest, trötthet eller sömnlöshet. Vi fick tidigt lära oss hur man destillerar sitt eget vatten, olika örter och blommor t ex. av citronmeliss, rosor och apelsin-blomma. Dessa har stor effekt på både hud och psyket.   Örtlabbet
Hans breda kunskaper byggde dels på den samlade erfarenheten från generation, men även den specifika kultur han växte upp i som barn, hade påverkat hans syn på sjukdom och hälsa. Han kom från en beduinkultur i södra Tunisien. Han blev redan som ung bofast, det var under den franska kolonialmakttstiden senare hälft. Jag tror dock att hans syn och tro på medicinalväxternas kraft aldrig suddades ut. Även när nya västerländska mediciner introducerades behöll han sin tro på medicinalväxternas effekt.

År 1970 kom jag till Sverige. Jag fick två barn och utbildade nig först till frisör (tidigt 80-tal och sedan till aromaterapeut (slutet av 90-talet) Under tiden som jag utbildade mig till aromaterapeut växte intresset för örters läkande effekter. Det resulterade i att jag utbildade mig vidare, en grundkurs i medicin och lärde mig om den kemiska sammansättningen i örter och blommor. Sedan började jag tillverka egna produkter först för hemmabruk och sedan till vänner. Resultatet och responsen blev över förväntan och efterfrågan på mina produkter ökade . Nu vill jag sprida och dela med mig av både produkterna och mina kunskaper.

I alla tider har människan använt sig av oljor av  örter och växter för att läka och vårda kropp och själ. Vi vet att det går att bota alla tänkbara krämpor med hjälp av växternas läkande egenskaper. Det goda från växtriket har länge funnits med i våra förfäders kunskaper och är än i dag viktigt för den moderna forskningen. Växterna omvandlar ljusenergin till kemisk energi som vi sin tur kan ta vara på som en naturlig väg till hälsa och välmående.

I dag finns det många människor som blivit mer uppmärksamma på sin hälsa. Vi inser mer och mer att det är nödvändigt att ta hand om oss själva för att kunna fungera och orka mer. Vi får heller inte glömma att det är ett privilegium och en njutning i sig att kunna nå naturlig hälsa på naturlig väg.
Välkomna att ta del av växternas och blommornas vårdande och spännande värld.